Uporabi kodo: ''BANDASYBEST'' za BREZPLAČNO dostavo!
Vračila smo podaljšali na 60 dni!
Več kot 75.000 dostavljenih izdelkov!
5 grehov fitnes industrije
22 oktobra, 2020

Kako s primerno prehrano ohranjati formo v času karantene?

Kar na enkrat se je naš način življenja spremenil. Več smo doma, imamo več prostega časa, večino obrokov si pripravimo sami ipd. Si tudi ti med tistimi, ki svoj čas izkoristijo za peko nezdravih sladic in čez dan pojedo več nezdrave hrane, kot do slej? Ob vsem tem pa imaš občutek krivde, saj si se pred tem potil/a v fitnesu in na vadbah. Se ti ne zdi zaman, da bi šel ves ta trud v nič?

Sem prehranska svetovalka in v tem članku bom zapisala nekaj koristnih nasvetov s področja prehrana za čas karantene.

  1. Pripravi si nakupovalni seznam

Pred odhodom v trgovino si pripravi nakupovalni seznam. S tem se izogneš nakupu nezdravih jedi in prigrizkov. Osredotoči se na to, da bo tvoj nakupovalni seznam vseboval kakovostne vire beljakovin, ogljikovih hidratov in maščob ter obilo svežega sadja in zelenjave. Če omenjeno lahko kupiš od lokalnega kmeta, še toliko boljše- saj se s tem izogneš morebitni kontaminaciji uvoženimi živili z virusom.

V pomoč ti prilagam nakupovalni seznam potrebnih živil, ki so razvrščena  po makrohranilih.

NAKUPOVALNI SEZNAM

  • BELJAOVINE (sveže pusto meso- piščanec, puran, pusta govedina/ svinjina, sveže ribe, tuna, jajca, mlečni izdelki z manj maščob- Skyr, grški jogurt, pusta skuta, pusti sir, tofu, stročnice idr.)
  • OGLJIKOVI HIDRATI (sveže sadje in zelenjava, ovseni kosmiči, polnozrnate testenine, riž, razna žita in kaše, stročnice idr.)
  • MAŠČOBE (rastlinska olja, laneno seme, chia semena, avokado, arašidovo maslo idr.)
  1. Prehranjuj se podobno kot do sedaj in uvedi svojo prehransko rutino.

Priporočam, da svojih prehranjevalnih navad, ne spreminjaš. Imej redne obroke (zajtrk, malico ali dve, kosilo, večerjo) in svoj način prehranjevanja, kot si bil/a navajena do slej. Pripravljaj si podobne zdrave in uravnotežene obroke in posegaj po podobnih živilih kot prej, ki naj vključujejo polnozrnata žita, pusto meso in veliko svežega sadja in zelenjave. Karantena naj ne bo izgovor, da vsak dan pečeš pecivo- tudi, če gre za »zdravo sladico brez sladkorja«, saj prav tako po nepotrebnem zaužiješ veliko odvečnih kalorij.  Izogibaj se vsakodnevni peki kruha. Si res do sedaj vsak dan jedel oz. jedla svež kruh? Nisi? Torej tudi sedaj to ni potrebno.

  1. Okrepi svoj imunski sistem.

V izogib obolenju je pomembno, da okrepimo svoj imunski sistem. Izrednega pomena je, da naše telo dobi čim več vitaminov in mineralov. Omenjeni se nahajajo v svežem sadju in zelenjavi ter polnozrnatih žitih. Izbiraj pisana, raznolika in sezonska živila. Prav tako je pomemben vitamin D, katerega  med drugim dobimo z izpostavljenostjo sončnim žarkom. Pazi le, da ne boš na soncu, ko je to najmočnejše. Veliko se gibaj v naravi in na svežem zraku. Počni stvari, ki te sproščajo in napolnijo z energijo, saj stres negativno vpliva na imunski sistem.

  1. Kupi dlje trajajoče sadje in zelenjavo ali ga naberi v naravi.

Izogni se vsakodnevnem obisku trgovine in kupi sadje in zelenjavo, ki trajajo dlje. Ko živila prineseš domov, jih shrani v temen in hladen prostor. Če imaš v zamrzovalniku ali shrambi zaloge domače zelenjave, je sedaj odličen čas, da jih porabiš. Prav tako bo zimi sledilo spomladansko obdobje, ki je odličen letni čas za sprehod po travnikih- kjer si lahko nabereš zelo hranljiv regrat ali pa po bližnjem gozdu, kjer najdeš šparglje iz katerih si lahko pripraviš okusen in hranljiv obrok.

  1. Jej zdravo, se gibaj in dovolj spi.

Podjetje tvojtrener.si se je trenutnim razmeram kar se da prilagodilo. Za tebe smo pripravili online vadbene programe in prehranske posvete, po dostopnih cenah.

Tvoja časovna omejitev naj tokrat ne bo izgovor.

Če se ne počutiš dovolj samozavestno na področju prehrane in si želiš strokoven pogovor s prehransko svetovalko, ki zaključuje magistrski študij dietetike, ti ponujam rešitev.

Nudimo ti BREZPLAČEN TELEFONSKI ALI SKYPE POGOVOR S PREHRANSKO SVETOVALKO. Da si čim prej zagotoviš svoj termin piši na: [email protected]

Če pa si želiš v svojo prehrano uvesti ključne spremembe in svoje telo kar se da preoblikovati še pred poletjem, smo zate pripravili super paket.

CELOTNA PREHRANSKA OBRAVNAVA
-Osebni online posvet s prehransko svetovalko, kjer ti bom na voljo za vsa vprašanja in dvome iz področja prehrane
-Osebna prehranska anamneza in ugotavljanje nepravilnosti v tvojem dosedanjem načinu prehranjevanja
-Izdelava tebi prilagojenega jedilnika, vezanega na tvoje želje in potrebe, zastavljenega za optimalne rezultate
– 6- tedensko online spremljanje (pogovor, meritvene tabele, morebitne uvedbe sprememb idr.)

Za ceno in dodatne infomacije, piši na [email protected] ali pokliči na 031 267 256.

OSTANI ZDRAV/A.

Nika Renko, dipl. inž. živ. in prehrane (prehranska svetovalka pri tvojtrener.si)

Izpolni vprašalnik, in pridobi BREZPLAČNO prehransko svetovanje : https://tvojtrener.si/storitve-prehransko-svetovanje/

 

 

© Copyright 2021 TvojTrener.si | Vse pravice pridržane. 

Bravo! Si en korak bližje svoji sanjski postavi in boljšemu počutju.
Ne pozabi. S treningi lahko prekineš kadar koli želiš in če ne boš zadovoljna, ti povrnem kupnino. Brez vseh težav.

Izpolni obrazec, da se lahko dogovoriva za prvi trening. V kolikor boš želela, lahko pred pričetkom vadbe, opraviva BREZPLAČNI osebni posvet, da boš popolnoma brez dvomov.

Zaupalo mi je že več kot 1000 žensk. Pomagala bom tudi tebi do popolne postave in odlične kondicije. Če s treningi ne boš zadovoljna, ti povrnem kupnino. Brez težav in vprašanj.

PREOBRAZBE NAŠIH STRANK
Spoznaj Vesno. Skupaj sva se znebili več kot 25kg!
Spoznaj Slađano. Zaupala mi je, in znebili sva se 20kg+!
Ženski topi in majice
Najdi svojo velikost
S pomočjo spodnjega grafikona določite svojo velikost. Če ste na meji med dvema velikostma, naročite manjšo velikost za tesnejšo namestitev ali večjo velikost za ohlapnejšo. Če vaše meritve za oprsje in pas ustrezajo dvema predlaganima velikostma, naročite velikost, označeno z meritvijo oprsja.
Vsa merjenja so v cm.
Pišite nam, če potrebujete dodaten nasvet za določen izdelek.
Ženske pajkice in spodnji del
Najdi svojo velikost
S pomočjo spodnjega grafikona določite svojo velikost. Če je ena od telesnih meritev na meji med dvema velikostima, naročite manjšo velikost za tesnejšo namestitev ali večjo velikost za ohlapnejšo. Če vaše telesne meritve za boke in pas ustrezajo dvema predlaganima velikostma, naročite tisto, ki jo navaja meritev kolka.

Pišite nam, če potrebujete dodaten nasvet za določen izdelek.

Scrunch pajkice
Najdi svojo velikost
S pomočjo spodnjega grafikona določite svojo velikost. Če je ena od telesnih meritev na meji med dvema velikostima, naročite manjšo velikost za tesnejšo namestitev ali večjo velikost za ohlapnejšo. Če vaše telesne meritve za boke in pas ustrezajo dvema predlaganima velikostma, naročite tisto, ki jo navaja meritev kolka.
Višina in teža modela na sliki
Model je visok 173 cm in tehta 63 kg. Nosi velikost M.

Pišite nam, če potrebujete dodaten nasvet za določen izdelek.